Европейската комисия заяви, че решително осъжда опита за бомбен атентат

...
Европейската комисия заяви, че решително осъжда опита за бомбен атентат
Коментари Харесай

Еврокомисията и Лаура Кьовеши осъдиха атентата срещу главния прокурор

Европейската комисия съобщи, че уверено осъжда опита за бомбен атентат против основния прокурор на България.

„ Научихме за това неприемливо деяние “, съобщи на конференция представител на комисията в отговор на въпрос, оповестява Българска телеграфна агенция.

„ Това е неправилен и нерешителен акт на принуждение, който няма място в нашето общество. Очакваме националните управляващи да изправят уверено и бързо причинителите на тази отвратителна постъпка пред правораздаването. Засега не бихме могли да предположим какви са аргументите за сходно нахлуване “, добави представителят.

В свое изказване европейският основен прокурор Лаура Кьовеши също осъди опита за нахлуване против Гешев, заяви Българска национална телевизия.

„ Вчера взривно устройство избухна по пътя на конвоя на основния прокурор на Република България. Осъждам по най-категоричен метод нападението против основния прокурор на Република България и поисквам на господин Гешев и фамилията му да се възстановят от този травматичен случай.

В Европейския съюз нарушителите, които се осмеляват да атакуван член на правосъдната власт, би трябвало да се смятат за извънредно рискови и против тях би трябвало да се води най-решителна битка. Вярвам, че българските полицейски сили, прокурори и съдии ще подхващат всички нужни ограничения за отбрана на върховенството на закона и независимостта на правосъдната система в България и няма да пощадят напъните си, до момента в който не се хвърли цялостна светлина върху случилото се, кой е виновен и по какъв начин се се стигнало до тук ”, съобщи Лаура Кьовеши - европейски основен прокурор.

Междувременно, огледите на мястото на случая не престават.

Има формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 108 от Наказателния кодекс за тероризъм, заяви пред публицисти  говорителят на основния прокурор Сийка Милева, представена от Българска телеграфна агенция.

Заедно с Мариан Маринов, представител на Националната следствена работа, тя даде детайлности за случая, при който взривно устройство избухна наоколо до автомобила на основния прокурор Иван Гешев по пътя София - Самоков.

Милева добави, че повече от 15 часа се прави огледът на мястото на избухналото взривно устройство.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР