Европейската комисия засега не възнамерява да направи официално предложение за

...
Европейската комисия засега не възнамерява да направи официално предложение за
Коментари Харесай

В Италия допускат до обществения транспорт само със зелен сертификат

Европейската комисия към този момент не има намерение да направи публично предложение за въвеждане на наложителна имунизация против COVID-19 в Европейския съюз, макар общественото изказване на Урсула фон дер Лайен по отношение на опцията за това. Междувременно, в Италия, достъпът до публичния превоз от през днешния ден е единствено със зелен документ. По-строгите ограничавания понижават и достъпа до здания и услуги за хора, които не са имунизирани и не са преболедували болестта с ковид.

Италия вкарва още по-строги ограничавания за неимунизираните. От през днешния ден е в действие по този начин нареченият супер зелен пропуск. Това е документ за имунизирани или преболедували. Не могат да го получат неимунизирани, даже и посочили негативен тест. Така неимунизираните няма да могат да вървят на спортни прояви, концерти, театри, заведения на закрито, нощни заведения, ски писти и публични събития.

Документът изисква три дози ваксина.

" Супер зеленият пропуск е спорен и рестриктивен. Той лимитира, тъй като не разрешава на тези с негативен тест да отидат на ресторант и бар и е спорен, тъй като същите хора могат да пазарят, тъй че не разбирам смисъла на всичко това ".

За разлика от супер пропуща, базовият зелен документ може да се получи и с отрицателен резултат на теста. От през днешния ден той става наложителен за използването на всички типове публичен превоз, хотели и търговски центрове през работните дни. Само в неделя са били изтеглени рекордните 1 300 000 бройки от него.

" Това е добра концепция, само че е мъчно да се ревизират хората ".

Глобите за извършители са от 400 до 1000 евро. Супер зеленият пропуск ще важи до 15 януари. Децата под 12 години са освободени от наредбите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР