Европейската комисия започна разследване срещу технологичните гиганти Google и Meta,

...
Европейската комисия започна разследване срещу технологичните гиганти Google и Meta,
Коментари Харесай

ЕС разследва Google и Meta за рекламна сделка

Европейската комисия стартира следствие против софтуерните колоси Гугъл и Meta, компанията майка на Фейсбук, за хипотетични нарушавания на разпоредбите на Европейския съюз за конкуренция по отношение на рекламна договорка . Това съобщи в прессъобщение до медиите европейският комисар по конкуренцията Маргрете Вестагер, предадоха международните организации.

Сделката може да е изключила съперниците на Гугъл на пазара на онлайн реклама , съгласно Вестагер.

"Ако бъде доказано от следствието, това ще съставлява ограничение и нарушение на конкуренцията на към този момент съсредоточения онлайн пазар на реклама ", сподели еврокомисарят, представен от ДПА.

EU launches antitrust probe of Гугъл, Meta over online ads deal
— AFP News Agency (@AFP)
Разследването се концентрира върху съглашение от септември 2018 година сред Гугъл и Meta, известно като Jedi Blue за потребление на аукционната услуга на интернет търсачката за закупуване на онлайн рекламни пространства .

Органът за защита на конкуренцията в Европейски Съюз е угрижен, че съглашението евентуално е довело до изключване на съперниците на Гугъл от пазара за продажба на онлайн рекламни пространства .

Британският орган за конкуренция и пазари (CMA) към този момент стартира следствие на договорката. Европейска комисия ще си сътрудничи тясно с английския регулатор.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР