Европейската комисия стартира онлайн проучване, за да събере пряко мнения

...
Европейската комисия стартира онлайн проучване, за да събере пряко мнения
Коментари Харесай

Еврокомисията събира мнения от фермерите за опростяване на административната тежест

Европейската комисия започва онлайн изследване, с цел да събере директно отзиви за административните спънки в земеделието в подтекста на оповестените оферти за понижаване на тежестта върху земеделските стопани в Европейски Съюз.

Анкетата е отворена от 7 март до 8 април и задава къси въпроси на всички езици на Европейски Съюз, измежду които: какъв брой време годишно отделят за административни процедури; употребяват ли мобилни устройства за даване на геомаркирани снимки; по какъв начин правят оценка сложността на процедурите и правилата; употребяват ли външни помощи, с цел да приготвят заявление за подкрепяне по ОСП през 2023 година, и други. Отговорите ще дават скъпа противоположна връзка, с цел да се схванат аргументите за терзанията на земеделските стопани.

Проучването ще помогне да се открият източниците на административна тежест, произлизащи от разпоредбите на ОСП и на другите секторни правила. Предварителните резултати от анкетата ще бъдат показани още доникъде на април.

От началото на годината Комисията предприе съответни дейности за облекчение на натиска за земеделските стопани в Европейски Съюз. На 12 февруари Комисията одобри частичната дерогация от разпоредбите по отношение на земята, оставена под угар (ДЗЕС 8), поискана от земеделските стопани и доста страни членки.

Преди съвещанието на Съвета на министрите на земеделието на 26 февруари Комисията изпрати на белгийското председателство редица краткосрочни и средносрочни дейности като основа за полемики и взаимни дейности със страните от Европейски Съюз.

До средата на март Комисията ще показа спомагателни оферти за средносрочни дейности, които да бъдат подхванати, както и дейности за възстановяване на позицията на земеделските стопани във веригата за доставка на храни.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР