Европейската комисия стартира днес пилотен проект с България за превенция

...
Европейската комисия стартира днес пилотен проект с България за превенция
Коментари Харесай

ЕК ни отпусна пари за засилени мерки за наблюдение на българо-турската граница

Европейската комисия започва през днешния ден пилотен план с България за предварителна защита на противозаконните пристигания, усилване на граничното ръководство и ръководството на миграцията, оповестява Министерство на вътрешните работи.

Проектът обгръща укрепването на външните граници със засилени ограничения за наблюдаване, които следва да бъдат приложени на българо-турската граница.

Комисията и България завършват оценка на потребностите и Комисията ще даде финансова поддръжка на България за подсилване на граничното ръководство на външната й граница с Турция.

Проектът стъпва на прилаганото европейско и национално законодателство и ще се извършва със мощната оперативна и техническа поддръжка на Комисията и основните организации на Европейски Съюз в региона на вътрешните работи (ЕАУ, Европол и Фронтекс).

Еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон съобщи: " Днес мога да разглася, че стартираме, взаимно с България, втори пилотен план за възстановяване на ръководството на миграцията. Той ще бъде обвързван с бързи процедури по леговище, по-ефективни връщания и засилена гранична защита. Това е друга оперативна мярка, която ще бъде показана преди Европейския съвет ".
Заместник министър-председателят по публичен ред и сигурност и министър на вътрешните работи на България Иван Демерджиев съобщи: " Проектът планува комплекс от целенасочени принадлежности за ускорени процедури в региона на убежището и връщането, които сме уверени, че един път изпълнени, ще допринесат за повишение на сигурността в Европейския съюз и неговите държави-членки ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР