Европейската комисия ще предложи нов пакет от финансова помощ на

...
Европейската комисия ще предложи нов пакет от финансова помощ на
Коментари Харесай

ЕК готви нов пакет от финансова помощ за Украйна

Европейската комисия ще предложи нов пакет от финансова помощ на Украйна в сряда , оповестява " Ройтерс ".

Той ще включва нови заеми за Киев за обезпечаване на незабавна ликвидност, както и задължения за дълготрайно финансиране на възобновяване на страната.

Въпреки че размерът на тази краткосрочна финансова помощ към момента следва да бъде избран, публични лица разкриха, че тя би трябвало да обезпечи финансова поддръжка за Украйна за почти два месеца. Това ще става главно посредством заеми.

Средствата ще дойдат от бюджета на Европейски Съюз, тези на държавните управления на Европейски Съюз и други източници.

По данни на Международния валутен фонд Украйна упорства за най-малко 5 милиарда $ месечно в продължение на три месеца , с цел да компенсира финансовата празнота, породена от нахлуването на Русия.
 Г-7 обмисля да помогне на Украйна с 30 милиарда евро
Г-7 обмисля да помогне на Украйна с 30 милиарда евро

Средствата ще бъдат отпуснати под формата на заеми и безплатна помощ

Шефът на МВФ Кристалина Георгиева е поискала поддръжката да е под формата на безплатни средства, а не на заеми.

ще играе роля при определянето на финансовата помощ, която ще отпусне Европейски Съюз. През втората половина на седмицата е планувана среща на финансовите министри на страните от Г-7. Тя ще се организира тъкмо когато Комисията възнамерява да показа своите оферти.

Има доста благоприятни условия за това по какъв начин страните членки на Европейски Съюз могат да поддържат Украйна. Мнозина избират това да стане посредством заеми макар настояването на МВФ и неспособността на Украйна да ги върне.

Сред разновидностите е пакетът на Европейска комисия да включва както заеми, по този начин и безплатни средства. Тези пари могат да се употребяват за заплати, пенсии и болнични разноски.

Този нов пакет ще бъде прибавен към незабавните заеми на Европейски Съюз за Киев в размер на 1,2 милиарда евро, контрактувани от Европейски Съюз през януари . Половината от тях към този момент са изплатени, а за останалите се чака това да се случи скоро.
 Япония отпуска заем от 100 млн. $ на Украйна
Япония отпуска заем от 100 млн. $ на Украйна

Заемът се подписва за период от 30 години и включва гратисен интервал от 10 години
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР