Европейската комисия ще предложи друга схема за разпределяне на бежанците

...
Европейската комисия ще предложи друга схема за разпределяне на бежанците
Коментари Харесай

ЕК ще предложи нова схема за разпределение на бежанците

Европейската комисия ще предложи друга скица за разпределение на бежанците в Европейския съюз, разгласи на брифинг представителят на Европейска комисия Наташа Берто.
" На 27 септември ще излезем с ново предложение ", сподели тя, като означи, че става въпрос на настаняването на още 40 000 бежанци.
През септември 2015 година страните от Европейски Съюз взеха решение да преселят на тяхна територия 160 000 бежанци, които по това време бяха в Гърция и Италия. Квотите бяха разпределени съразмерно на популацията на страните от общността.
Две години по-късно обаче Европейски Съюз не съумя да извърши това решение, защото страните от Вишеградската четворка - Унгария, Полша, Словакия и Чехия - са срещу квотите за миграция.
През 2015-2016 година бе маркиран върхът на миграционната рецесия, като през това време на Стария континент дойдоха 2,5 милиона имигранти. Докато управляващите на европейските страни се занимават с въпроса за разпределението на бежанците по квоти, интензивността на миграционния поток през Гърция и Италия стартира да нараства още веднъж.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР