Европейската комисия се надява да преодолее ветото на Унгария върху

...
Европейската комисия се надява да преодолее ветото на Унгария върху
Коментари Харесай

Паис: Брюксел ще финансира петролопроводи в Унгария, за да издейства подкрепата на Орбан за руското петролно ембарго

Европейската комисия се надява да преодолее ветото на Унгария върху петролното ембарго против Русия и да утвърди шестия пакет от наказания поради нашествието в Украйна, оповестява в. " Паис ". Според европейски източници комисията договаря с държавното управление на Виктор Орбан по капиталова стратегия от Европейски Съюз, която да помогне за понижаване на зависимостта на Будапеща от съветския нефт.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5315
Унгария продължава да блокира шестия пакет от наказания против Москва, включващ петролно ембарго, заради огромната си взаимозависимост от вноса на съветски нефт, отбелязва изданието. 

Планът на Европейска комисия планува временен интервал за прекъсване на доставките на съветски нефт в някои страни от Европейски Съюз, като през това време ще бъде основана нова инфраструктура. Източниците на изданието показват вяра, че вероятно съглашение сред Брюксел и Будапеща ще разреши да бъдат утвърдени глобите през тази или идната седмица.

Като част от проекта за адаптиране на инфраструктурата в Европейски Съюз в някои случаи се планува създаване на нови петролопроводи от запад и от юг, а в други - разширение или нарастване на потенциала на към този момент съществуващи уреди. Преговорите с управляващите в Унгария включват вложения от Европейски Съюз за финансиране на петролопроводната мрежа и съответни периоди за реализация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР