Европейската комисия съобщи, че изпраща мотивирани становища до България, Кипър,

...
Европейската комисия съобщи, че изпраща мотивирани становища до България, Кипър,
Коментари Харесай

Европейската комисия очаква от България да въведе правилата на ЕС за авторското право

Европейската комисия заяви, че изпраща стимулирани мнения до България, Кипър, Гърция, Ирландия, Латвия, Полша, Португалия, Словения, Словакия и Финландия за това, че не са съобщили какви ограничения подхващат за въвеждане на европейските правила за авторското право и сродните му права, използвани за избрани онлайн излъчвания.

Комисията изпраща също стимулирани мнения до България, Белгия, Кипър, Дания, Гърция, Франция, Латвия, Полша, Португалия, Словения, Словакия, Финландия и Швеция за това, че не са съобщили за ограниченията за използване на разпоредбите за авторското право и сродните му права в цифровия обединен пазар.

Целта на посочените правила е да внесат промени, тъй че потребителите и създателите да се възползват оптимално от цифровия свят. Правилата пазят носителите на права от разнообразни области, като предизвикват основаването и разпространяването на повече наличие с висока стойност, написа в известието на комисията.

Те обезпечават по-голям избор на наличие за потребителите посредством понижаване на разноските по покупко-продажбите и улеснение на разпространяването на радио- и телевизионни стратегии в Европейски Съюз. Държавите би трябвало да вкарат тези правила без в допълнение закъснение, което ще разреши на жителите, създателите, медиите, откривателите, преподавателите и институциите в региона на културното завещание, както и на доставчиците на услуги в Европейски Съюз, да стартират да се възползват от тях, прибавя Европейска комисия.

Комисията дава период от два месеца за предприемане на нужните дейности, другояче може да се обърне към Съда на Европейски Съюз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР