Европейската комисия съобщи, че е избрала 107 проекта за транспортна

...
Европейската комисия съобщи, че е избрала 107 проекта за транспортна
Коментари Харесай

ЕК насочва над 6 млрд. евро за развитието на пътища, използвани за търговия с Украйна

Европейската комисия заяви, че е избрала 107 плана за транспортна инфраструктура в Европейски Съюз, към които насочва над шест милиарда евро безплатни европейски средства. Над 80 на 100 от финансирането ще бъде за шосейни планове, железопътни линии, вътрешни водни и морски пътища. Проектите ще оказват помощ за облекчение на придвижването по направленията, употребявани за търговия с Украйна.

Ще бъде подкрепено строителство по тунела " Бренер " (между Италия и Австрия), за развиването на железница сред трите балтийски страни и Полша ( " Рейл Балтика " ), построяването на пътен сектор сред Германия и Холандия. Морските пристанища в Ирландия, Гърция, Испания, Латвия, Литва, Холандия и Полша ще получат финансиране за създаване на точки за зареждане с ток на плавателни съдове. За водни пътища сред Франция и Белгия, както и за вътрешните пристанища по реките Дунав и Рейн, също ще бъдат обезпечени европейски средства.

Предвижда се Европейски Съюз да поддържа въвеждането на Европейската система за ръководство на железопътното придвижване (ERTMS) по линии в Чехия, Дания, Германия, Франция, Австрия и Словакия. Няколко страни ще получат средства за ръководството на въздушното придвижване.

Комисията съобщи по-рано, че поставя старания за решение на проблемите по европейската транспортна мрежа, свързани с износа на украински аграрни артикули. Европейска комисия регистрира, че в някои страни вносът от Украйна основава усложнения за европейските транспорти, изключително след намаляването и вероятното преустановяване на сделката за експорт на украинско зърно през Черно море поради държанието на Русия.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР