Европейската комисия съобщи, че дава на Унгария срок от един

...
Европейската комисия съобщи, че дава на Унгария срок от един
Коментари Харесай

Еврокомисията дава един месец на Унгария да нахрани мигрантите по границата си

Европейската комисия заяви, че дава на Унгария период от един месец, с цел да стартира да извършва интернационалните си отговорности и да дава храна на мигрантите по границата със Сърбия.

Комисията отбелязва, че е почнала наказателната процедура през юли, а днешният апел е втори стадий. Ако до един месец Будапеща не се съобрази с настояването на Европейска комисия, комисията предизвестява, че може да съобщи случая на Съда на Европейския съюз.

В известие на комисията се разяснява, че откакто унгарските управляващи не дават опция на мигрантите да се движат към вътрешността на страната, те се явяват арестувани. Допълва се, че съгласно интернационалното законодателство на арестуваните следва да се дава храна.

Припомня се решение на Европейския съд по правата на индивида, който осъди Унгария да обезпечи храна на мигрантите в по този начин наречените директни зони. И се добавя, че Европейска комисия съобщи Унгария на Съда на Европейски Съюз предходната година по иск против задържането на мигрантите в тези зони. Това дело още не е завършило.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР