Европейската комисия работи за ускоряване на наличността на алтернативни енергийни

...
Европейската комисия работи за ускоряване на наличността на алтернативни енергийни
Коментари Харесай

ЕК работи върху план за намаляване на цената при забрана на руския петрол

Европейската комисия работи за ускорение на наличността на различни енергийни доставки, с цел да се опита да понижи цената (разходите) при възбрана на вноса на съветски нефт и с цел да убеди Германия и други скептични страни от Европейски Съюз да се съгласят с сходно ембарго, обявиха пред Ройтерс неназовани европейски източници.

Някои страни от Европейски Съюз упорстват също по този начин за спомагателни наказания съвсем осем седмици, откакто Русия стартира военната си инвазия в Украйна.

Тези нови наказания включват изключване на водещи съветски кредитори като „ Сбербанк “ (Sberbank) и „ Газпромнефт “ от банковата система SWIFT, прекъсване на вноса на нуклеарно гориво от Русия за европейските АЕЦ, възбрана на повече съветски новинарски канали,

прекъсване на визите за руснаци и включване в черния лист на спомагателни лица и компании, свързани с Кремъл, уточни пред организацията неназовани евродипломати.

На този стадий нито една от тези ограничения не е препоръчана публично и страните от Европейски Съюз имат разнообразни позиции по тях. Не е избрана и съответна дата за Европейската комисия да предложи шести пакет наказания на Европейски Съюз против Русия в отговор на нейното навлизане в Украйна на 24 февруари, показаха източници от Европейски Съюз.

Същевременно се работи върху оценка на разноските при подмяна на съветския нефт с импорт от други снабдители, сподели един от източниците на Ройтерс, отбелязвайки, че Комисията беседва със страните производителки на нефт, с цел да помогне за организирането на покупко-продажби на национално равнище за бързи други възможности на умерени цени.

Брюксел приготвя цялостна оценка на въздействието на възможна възбрана на вноса на съветски нефт като част от вероятни по-нататъшни наказания, сподели един от източниците на Ройтерс, поискал анонимност, защото той не е акредитиран да приказва с пресата.

Износът на нефт е главният източник на задгранична валута за Кремъл и мнозина страни в Европейски Съюз приканиха за преустановяване на заплащанията за съветски нефт,

защото по този метод се финансира дейно войната в Украйна, която Русия продължава да назовава „ специфична военна интервенция “.

Германия е главният съперник на налагането на петролно ембарго и макар че не е единствената членка на Европейски Съюз на това мнение, смяната в нейната позиция би предиздвикала и други да последват образеца ѝ, уточни източникът на Ройтерс.

Германското държавно управление към този момент съобщи, че работи за преустановяване на съветския импорт тази година, само че също по този начин прикани за еволюционен метод, с цел да се избегнат огромни стопански разстройства,

имайки поради, че през 2021 година към една трета от суровия нефт в страната е пристигнал от Русия.

Друга тактика, която се чака да бъде употребена за увещание на скептиците във връзка с съветско петролно ембарго, е да се удължи интервала на влизане в действие на такава възбрана, с цел да се прекратят съществуващите контракти, или пък да се вкара, само че последователно, цялостна възбрана за вноса на съветски нефт.

Германия сполучливо настоя за удължение на интервала на прекъсване на съветския енергиен импорт от три на четири месеца, когато по-рано този месец Европейски Съюз одобри въвеждането на възбрана за вноса в съюза на съветски въглища.

Природният газ е също различен главен източник на доходи за Кремъл, само че възбраната му към момента не е добре разисквана на равнище Европейски Съюз заради мощната взаимозависимост на единния блок от съветското синьо гориво.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен неведнъж съобщи, че Европейски Съюз работи по възбрана на съветския нефт, само че по този начин и не уточни по кое време сходна възбрана може да бъде препоръчана и утвърдена.

Според немският представител в Европейски Съюз възбраната за импорт и на нуклеарно гориво от Русия може да се преглежда като част от спомагателни наказания. Източноевропейските страни, в това число Унгария, Чехия и Словакия, обаче зависят от съветското нуклеарно гориво за техните проектирани от Русия атомни реактори, които от своя страна обезпечават огромен дял от тяхната електрическа енергия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР