Европейската комисия публикува , като оцени актуалното положение във връзка

...
Европейската комисия публикува , като оцени актуалното положение във връзка
Коментари Харесай

ЕК публикува годишния си доклад относно върховенството на закона за 2023 година

Европейската комисия разгласява, като оцени настоящото състояние по отношение на върховенството на закона във всяка страна членка.

Въпреки че в някои страни членки на Европейски Съюз, не престават да съществуват опасения по отношение на върховенството на закона, отчетът се е трансформирал в съществена движеща мощ за смяна и позитивни промени.

Всъщност, приблизително за всички страни членки, 65% от миналогодишните рекомендации са напълно или отчасти изпълнени. Това демонстрира, че се поставят обилни старания за следващи дейности по отношение на рекомендациите от миналата година.

Днешният пакет включва известие, в което се прави обзор на ситуацията в Европейски Съюз като цяло, и 27 глави по страни, в които се преглеждат значимите промени във всяка страна членка от юли 2022 година насам. В отчета е включена оценка на рекомендациите от предходната година и още веднъж са предоставени съответни рекомендации към страните членки.

Докладът обгръща четири стълба: национални правосъдни системи, уредби за битка с корупцията, медиен плурализъм и други механизми за причинност и взаимоограничаване на институциите.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР