Европейската комисия приветства постигнатото съгласие на държавите членки за приемане

...
Европейската комисия приветства постигнатото съгласие на държавите членки за приемане
Коментари Харесай

ЕС постига съгласие за разширяване на обхвата на санкциите срещу Русия и Беларус

Европейската комисия приветства постигнатото единодушие на страните членки за приемане на спомагателни целенасочени наказания предвид на ситуацията в Украйна и в отговор на присъединяване на Беларус в експанзията.

По-специално новите ограничения постановат ограничаващи ограничения на 160 лица и променят по отношение на ограничаващи ограничения предвид на ситуацията в Беларус и по отношение на дейностите на Русия, дестабилизиращи ситуацията в Украйна. Тези промени основават по-тясно координиране на глобите на Европейски Съюз във връзка с Русия и Беларус и ще спомогнат да се подсигурява още по-ефективно, че съветските наказания не могат да бъдат заобикаляни, в това число посредством Беларус.

По отношение на Беларус ограниченията вкарват забрани за SWIFT, сходни на тези в съветския режим, разясняват, че криптоактивите попадат в обсега на „ прехвърлими скъпи бумаги “ и в допълнение уголемяват съществуващите финансови ограничавания, като отразяват към този момент въведените ограничения във връзка с глобите против Русия.

За Русия изменението вкарва нови ограничавания върху износа на технологии за морско мореплаване и радиокомуникации, прибавя Руския морски корабен указател към листата на държавните предприятия, подлежащи на финансови ограничавания, и вкарва предварителна наредба за продан на информация за износа на съоръжение за морска сигурност.

Още 160 лица са включени в листата по отношение на дейности, подкопаващи или застрашаващи териториалната целокупност, суверенитета и независимостта на Украйна.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР