Европейската комисия прие пакет от възстановителни мерки за капиталовите пазари,

...
Европейската комисия прие пакет от възстановителни мерки за капиталовите пазари,
Коментари Харесай

ЕК прие мерки за капиталовите пазари в подкрепа на възстановяването на Европа от пандемията

Европейската комисия одобри пакет от възстановителни ограничения за финансовите пазари, който е част от цялостната ѝ тактика за възобновяване от рецесията, провокирана от ковид, оповестиха от комисията, съобщи Българска телеграфна агенция.

На 28 април комисията към този момент предложи пакет от ограничения за банковия бранш, с цел да улесни банковото кредитиране на семействата и компаниите в Европейски Съюз.

Екологичен потенциал: Преговорите по бюджета на Европейски Съюз би трябвало да продължат

Целта на днешния пакет от ограничения е да бъдат улеснени финансовите пазари при оказването на поддръжка за възобновяване на европейските предприятия от рецесията. В него се оферират целенасочени промени в разпоредбите за финансовите пазари, тъй че да се насърчат по-големи вложения в стопанската система, да се основат условия за бърза рекапитализация на сдруженията и да се увеличи способността на банките да финансират възобновяване.

Пакетът съдържа целенасочени промени на регламента за проспектите, директивата за пазарите на финансови принадлежности (ДПФИ) II и разпоредбите за секюритизациите. Всички тези промени са залегнали в ядрото на плана за съюз на финансовите пазари, който има за цел да се интегрират по-добре националните финансови пазари и да се подсигурява еднакъв достъп до благоприятни условия за вложение и финансиране в целия Европейски Съюз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР