Европейската комисия представи плановете си за реформиране на еврозоната, които

...
Европейската комисия представи плановете си за реформиране на еврозоната, които
Коментари Харесай

ЕК предлага създаване на Европейски валутен фонд

Европейската комисия показа проектите си за реформиране на еврозоната, които включват основаването на Европейски валутен фонд до края на 2019 година
„ Няма по-добре време за ремонт на покрива от слънчевото “, сподели ръководителят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер (на снимката) в изказване.

В това изказване в действителност е оповестен и описът от хрумвания, с които да се реформира еврозоната. В т.нар пътна карта за задълбочаване на Икономическия и паричен съюз са включени и съответни стъпки, които да бъдат подхванати през идващите 18 месеца. Общата цел е да се усъвършенства единството, успеваемостта и демократичната отчетност на европейския Икономически и паричен съюз (ИПС) до 2025 година

Задълбочаването на ИПС е средство за постигането на повече работни места, напредък, вложения, обществена правдивост и макроикономическа непоклатимост. Единната валута дава отбрана и благоприятни условия за европейците, а мощната и постоянна еврозона е от значително значение за страните, които членуват в нея, и за Европейски Съюз като цяло.

В допълнение към пътната карта, в пакета са включени 4 съществени начинания. Първата е точно предлагането за основаване на Европейски валутен фонд. Другите са: откриване на вероятните функционалности на предстоящ европейски министър на стопанската система и финансите; нови бюджетни принадлежности за постоянна еврозона в нормативната уредба на ЕС; предложение за консолидиране на наличието на Договора за непоклатимост, съгласуваност и ръководство в правната рамка на Съюза, като се вземе поради нужната еластичност, заложена в Пакта за непоклатимост и напредък.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР