Европейската комисия представи нов пакет от мерки за надграждане и

...
Европейската комисия представи нов пакет от мерки за надграждане и
Коментари Харесай

ЕК представя нов пакет от мерки за насърчаване на инвестициите за устойчиво бъдеще

Европейската комисия показа нов пакет от ограничения за надграждане и подсилване на основите на уредбата на Европейски Съюз за финансирането за стабилно развиване. 

Преходът към климатично неутрална и устойчива стопанска система до 2050 година предлага нови благоприятни условия за комерсиалните сдружения и жителите в целия Европейски Съюз. Много сдружения и вложители към този момент са поели по пътя на устойчивостта, за което свидетелства възходящият размер на вложенията за стабилно развиване. Дружествата и вложителите обаче се сблъскват и с провокации при този преход, изключително когато би трябвало да съблюдават новите условия за обявяване и отчитане, оповестяват от представителството на Европейска комисия в България.

Затова посредством показания през днешния ден пакет от ограничения се цели чрез уредбата за финансирането за стабилно развиване да продължи да се оказва поддръжка на сдруженията и финансовия бранш, като в същото време се насърчава частното финансиране на планове и технологии за прехода.

По-конкретно, Комисията прибавя още действия към таксономията на Европейски Съюз и предлага нови правила за доставчиците на екологични, обществени и управнически (ЕСУ) рейтинги (оценки), което ще докара до повишение на прозрачността на пазара на устойчиви вложения. Предназначението на пакета от ограничения е да се направи по този начин, че уредбата за финансирането за стабилно развиване да бъде от изгода за сдруженията, които желаят да влагат в прехода си към резистентност. Чрез пакета от ограничения се цели също по този начин уредбата за финансирането за стабилно развиване да стане по-лесна за потребление, като по този метод продължи да способства дейно за постигането на задачите на Европейския зелен пакт.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР