Европейската комисия представи данни от докладите на големите онлайн платформи

...
Европейската комисия представи данни от докладите на големите онлайн платформи
Коментари Харесай

Как онлайн платформите се борят с дезинформацията за пандемията

Европейската комисия показа данни от отчетите на огромните онлайн платформи за дейностите им против дезинформацията, обвързвана с пандемията, предава Българска телеграфна агенция.  

Фейсбук оповестява, че от май до момента 5 милиона души по света са послушали препоръките на обществената мрежа да се имунизират. Twitter е въвел благоприятни условия потребителите да разграничават по-лесно известия с подвеждащи изказвания за пандемията. 

От TikTok отчитат взаимоотношение с италианското държавно управление за поощряване на имунизацията измежду младежите, както и десетократно повишаване на броя на известията от консуматори за дезинформиращо видео онлайн. 

От Microsoft са настроили търсачката си Bing да демонстрира данни за напредъка на имунизацията по света, когато се търси информация за пандемията. 

Гугъл е основал специфична функционалност, посредством която търсачката демонстрира лист на утвърдените на международно и европейско ниво ваксини, и следва да оповестява къде е най-близкото място, на което потребителят може да отиде, с цел да му бъде сложена ваксина. 

Европейска комисия отблязва, че оценката за изгодите от битката с дезинформацията за пандемията към момента не е подготвена. За задачата комисията прецизира, че се нуждае от по-подборни данни от платформите. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР