Европейската комисия предложи създаването на специални търговски маршрути между Полша

...
Европейската комисия предложи създаването на специални търговски маршрути между Полша
Коментари Харесай

ЕК: Украйна да изнася храни през Балтийско море

Европейската комисия предложи основаването на специфични търговски направления сред Полша и Украйна, с цел да се опита да понижи въздействието на спора върху веригата за доставки на селскостопански артикули, заяви испанският вестник ABC.

По информация на изданието европейският комисар по земеделието Януш Войчеховски е декларирал, че " Европейска комисия е подготвена да провежда такива " зелени коридори ", с цел да може Украйна да изнася храни през Балтийско море от полските пристанища. Той е разискал въпроса и с полския министър-председател Матеуш Моравецки. " Той ми удостовери, че е подготвен да направи всичко допустимо, с цел да поддържа Украйна ", посочи Войчеховски.

Отбелязва се, че каналите, препоръчани от Европейска комисия, могат да служат и за доставка на хранителни артикули от Европа до Украйна. В същото време еврокомисарят увери, че сега помощта за украинските бежанци би трябвало да остане приоритет. Той изясни, че при сегашните условия всички търговски транспорти до полската граница са " високорискови действия ".
ТЕМА преди 59 минути 478 преди 2 часа 654 преди 2 часа 590
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР