Европейската комисия предложи днес разпределение на 100-те милиона евро в

...
Европейската комисия предложи днес разпределение на 100-те милиона евро в
Коментари Харесай

ЕК предлага България да получи 9,77 милиона евро за подкрепа на земеделците, пострадали от украинския внос

Европейската комисия предложи през днешния ден систематизиране на 100-те милиона евро в помощ на земеделците от пет страни от Европейски Съюз, потърпевши от украинския аграрни импорт, написа Българска телеграфна агенция. Предвижда се България да получи 9,77 милиона евро.

На Унгария се оферират 15,93 милиона евро, на Полша - 39,33 милиона евро, на Румъния - 29,73 милиона евро, а на Словакия - 5,24 милиона евро. Комисията предлага съответните страни да обезпечат средства и от своите бюджети като държавна помощ за земеделците, равна на 200 % от европейската помощ.

Очаква се предлагането да бъде разисквано от Съвета на Европейски Съюз идната седмица. Европейска комисия изрази по-рано очакване помощта от Европейски Съюз да бъде предоставена след премахването на едностранно наложените ограничавания на украинския импорт. По-рано през днешния ден България отстрани рестриктивните мерки, откакто нощес комисията разгласи европейски ограничения.

В началото на годината Европейски Съюз обезпечи за българските земеделци над 16 милиона евро компенсации. Комисията посочи, че е подготвена да изиска нарастване на бюджета за компенсации, в случай че това стане належащо.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР