Европейската комисия предложи днес нарушаването на санкциите на ЕС да

...
Европейската комисия предложи днес нарушаването на санкциите на ЕС да
Коментари Харесай

ЕК предлага нарушението на санкциите на ЕС да e европейско престъпление

Европейската комисия предложи през днешния ден нарушаването на глобите на Европейски Съюз да бъде оповестено за европейско закононарушение.

Това значи, че сходно деяние ще бъде включено в листата на закононарушенията във всяка страна от Европейски Съюз и ще бъде наказвано със сходна суровост, в случай че предлагането бъде утвърдено.

Предлага се също смяна в разпоредбите за лишаване и възобновяване на отнето имущество. Предвижда се да бъде отнемано имуществото на тези жители и компании, които са нарушили глобите, оповестява Българска телеграфна агенция.

Комисията отбелязва, че използването на глобите е още по-важно поради войната на Русия против Украйна. Допълва се, че в множеството страни от Европейски Съюз неспазването на глобите се преследва от закона, както и че сходни нарушавания основават закани за сигурността и интернационалния мир.

Европейска комисия предлага за нарушаване да се дефинира присъединяване в действия, които целят директно или индиректно заобикаляне на глобите. Според комисията е належащо да се форсира работата по налагането на незабавен запор на имущество на нарушителите, както и на засегнатите от глобите на Европейски Съюз.

Комисията предлага във всяка страна от Европейски Съюз да бъде основана конструкция за ръководство на запорирано или отнето имущество, с цел да не се губи неговата стойност, да може да се продава и да бъдат лимитирани разноските по неговото предпазване.

Отчита се, че Европейски Съюз е одобрил над 40 листата със наказания, които включват запор на имущество, възбрана за прекосяване на границите, възбрана за импорт и експорт на артикули, както и за осъществяване на банкова активност. Държавите от Европейски Съюз до момента са съобщили, че са запорирали имущество за 9.89 милиарда евро и са предотвратили дейности на стойност 196 милиарда евро.

Комисията отбелязва, че с наложените наказания против Русия и Беларус се е повишила нуждата от издирването на имуществото на олигарси. Европейска комисия упорства, че уеднаквените ограничения за осъществяване на глобите ще оказват помощ на Европейски Съюз да приказва с един глас, като разяснява, че към този момент в някои от европейските страни нарушаването на глобите води единствено до административни санкции.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР