Европейската комисия предложи днес допълнителни правила за дроновете в ЕС,

...
Европейската комисия предложи днес допълнителни правила за дроновете в ЕС,
Коментари Харесай

ЕС въвежда лицензи за въздушните таксита и техните пилоти

Европейската комисия предложи през днешния ден спомагателни правила за дроновете в Европейски Съюз, които засягат работата на така наречен летящи таксита и други типове пилотирани или безпилотни въздухоплавателни средства. Предвижда се да бъдат въведени лицензи за този тип машини, както и за тези, които ги ръководят.

Промените засягат летателните апарати с отвесно политане, употребявани за полети на къси дистанции при повикване. Комисията разяснява, че задачата е страните от Европейски Съюз да вкарат сходно законодателство за активността на тези летателни средства, в това число за ограничения по сигурност.

Предвижда се машините да подлежат на европейско лицензиране преди допускането им за осъществяване на полети. При тяхната оценката ще бъдат въведени условия за сигурност във връзка с направата, както и на употребяваното на борда електронно съоръжение.

Лицензирането на водачите на въздушните таксита ще включва образование по правила за политане и кацане, следване на полетни проекти и осъществяване на задания по здравна евакуация и избавителни дейности.

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР