Европейската комисия предложи България да получи 2,2 милиона евро за

...
Европейската комисия предложи България да получи 2,2 милиона евро за
Коментари Харесай

ЕК предложи България да получи 2,2 млн. евро заради наводненията край Бургас

Е вропейската комисия предложи България да получи 2,2 милиона евро за погасяване на вредите от миналогодишните наводнения край Бургас.

В известието се отбелязва, че на 25 и 26 октомври предходната година в региона на Бургас имаше мощни стихии и проливни дъждове, предизвикали повреди по мостове и пътища, учебни заведения и лечебни заведения .

Държавите от Европейски Съюз, наранени от естествени бедствия, могат да изискат разнообразни типове краткосрочна и дълготрайна помощ. Те могат да задействат механизма за гражданска отбрана на Европейски Съюз .

Държавите могат да изискат помощ от фонд " Солидарност " за дълготрайните старания за възобновяване след бедствия. Със средствата от фонда Европейският съюз може да подкрепи възобновяване и покриването на част от незабавните разноски, краткотрайното настаняване, почистването и опазването на културното завещание, с цел да се понижи финансовата тежест за националните управляващи около естествените бедствия.

Предложението за обезпечаване на помощ на България би трябвало да бъде утвърдено от Европейския парламент и от Съвета на Европейски Съюз .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР