Европейската комисия потвърди днес, че среща ЕС - Турция ще

...
Европейската комисия потвърди днес, че среща ЕС - Турция ще
Коментари Харесай

Еврокомисията: Срещата ЕС - Турция ще се състои

Европейската комисия удостовери през днешния ден, че среща Европейски Съюз - Турция ще се състои, откакто в петък съобщи, че сходна среща била "обмисляна до неотдавна ".

Идеята за такава среща съществува, само че още не можем да потвърдим точна дата, разясни през днешния ден представител на комисията. Ще забележим. Това не е среща в границите на общата стратегия на ръководителите на институциите на Европейски Съюз и държавните и държавните ръководители. Това е среща, която в някакъв миг може да се състои, щом изискванията са изпълнени и когато сме подготвени. Когато имаме вести, ще съобщим, добави представителят.

В петък същият представител сподели, че Европейски Съюз е подготвен да продължи разговора с Турция и че "доскоро се обмисляше сходна среща, само че към този момент не можем да потвърдим такова събитие ". Той напомни тогава мнението на ръководителя на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер, че Европейски Съюз и Турция имат общ интерес да останат близки сътрудници и да продължат взаимните диалози и дейности, само че Турция се отдалечава от Европейски Съюз и в случай че желае да се върне назад, би трябвало да постави нужните старания. Няма да има прогрес в връзките, до момента в който публицисти се намират в турски затвори, разяснява Юнкер при визитата си в София за откриването на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

При визитата на канцлера на Германия Ангела Меркел в София в края на предходната седмица бе изяснено, че турският президент Реджеп Ердоган ще бъде признат във Варна от премиера Бойко Борисов и ръководителите на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер и на Европейския съвет Доналд Туск. Очаква се тези диалози да бъдат в навечерието на плануваната в София за 17 май среща на държавните и държавните ръководители на страните от Европейски Съюз и от Западните Балкани.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР