Европейската комисия потвърди, че няма да бъде готова да започне

...
Европейската комисия потвърди, че няма да бъде готова да започне
Коментари Харесай

ЕС потвърди, че преговорите с Великобритания започват най-рано в края на февруари

Европейската комисия удостовери, че няма да бъде подготвена да стартира диалозите с Англия за бъдещите търговски връзки до края на февруари най-рано, написа " Гардиън ".

Говорител на Комисията заяви, че могат да одобряват предложение за директивите за договаряния щом Англия напусне Европейски Съюз и разясни, че по-късно има институционален развой за приемането им от Европейския съвет.

Знаем, че ще отнеме време, заради тази причина ние обявихме, че ще стартираме договаряния допустимо най-скоро, само че сигурно няма да е преди края на февруари, началото на март, разгласи представителят и означи, че са нужни съвещания преди директивите за договарянията да бъдат публично признати.

Премиерът Борис Джонсън изключва удължение на преходния интервал след Брекзит. Това значи, че Англия и Европейски Съюз на процедура ще имат 10 месеца да договорят и ратифицират съглашение за бъдещето партньорство.

" Даунинг стрийт " 10 желае договарянията да стартират скоро. Британското държавно управление не изключва започване на договаряния с Вашингтон за комерсиално съглашение преди тези с Брюксел.

Запитан да разяснява думите на финансовия министър на Обединеното кралство Саджид Джавид през уикенда, че Англия няма да съблюдава разпоредбите на Европейски Съюз след преходния интервал, представителят на Европейски Съюз удостовери, че това значи по-малък достъп на Англия до единния пазар.

Има връзка сред отдръпване от регулациите на Европейски Съюз и степента на достъп до единния пазар. Тази позиция не се е трансформирала. Мисля, че двете страни показаха позициите си доста ясно, разяснява представителят. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР