Европейската комисия потвърди, че е вероятно ЕС да се откаже

...
Европейската комисия потвърди, че е вероятно ЕС да се откаже
Коментари Харесай

ЕК вероятно ще се откаже от COVID ваксината на ``Валнева`` |

Европейската комисия удостовери, че е евентуално Европейски Съюз да се откаже от контракта за доставка на ваксини срещу COVID-19, създадени от френското сдружение " Валнева ". Ваксината към момента няма утвърждение за достъп до европейския пазар, съобщи Българска телеграфна агенция.

Окончателно решение още не е взето, посочи представител на комисията на конференция в отговор на въпроси. Той добави, че експертният съвет за битка с пандемията, който включва представители на страните от Европейски Съюз и на Европейска комисия, е изразил подготвеност за анулация на контракта.

Предстои производителят да изложи своето мнение, като е допустимо да му бъде изплатено обезщетение, разясни представителят.

Ваксината на " Валнева " беше осмата подред, получила авансово утвърждение от Европейска комисия. В края на 2021 година комисията подписа контракт, който предвиждаше доставката на съвсем 27 милиона дози тази година и до 33 милиона дози през 2023 година.

Ваксината бе направена по технология, употребена от 60-70 години на предишния век. Това бе единственият препарат против новото заболяване, създаван по този метод, разясни по-рано комисията.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР