Европейската комисия поиска България да изпълни задълженията си по регламента

...
Европейската комисия поиска България да изпълни задълженията си по регламента
Коментари Харесай

ЕК ни предупреди да махаме бързо терористичното съдържание онлайн

Европейската комисия изиска България да извърши отговорностите си по регламента за терористичното наличие онлайн. От Брюксел изпратиха стимулирано мнение до страната ни с гледище за отговор до два месеца.

Регламентът изисква терористичното наличие онлайн в Европейски Съюз да се смъква от платформите в границите на един час от постъпване на заповед за унищожаване, издадена от органите на страните от Общността, напомнят от Комисията. Ако България не извърши настояването, от Брюксел могат да сезират Съда на Европейски Съюз.

Същевременно Комисията прикани България  да транспонира вярно европейското законодателство за битка с расизма и ксенофобията. До София е изпратено в допълнение публично уведомително писмо. През юли 2023 г. България одобри закон за изменение на Наказателния кодекс, с който отчасти бяха позволени повдигнатите от Комисията недоволства. Европейска комисия обаче смята, че това изменение не дава отговор изцяло на условията расистките и ксенофобските подбуди да бъдат утежняващо събитие за всички закононарушения или да се подсигурява, че тези подбуди се вземат поради при определянето на глобите.

Друго публично уведомително писмо от Брюксел предизвестява страната ни, че не е транспонирала вярно директивата за правото на достъп до юрист. Тази инструкция цели да обезпечи отбрана от най-ранните стадии на производството за лицата, за които е издадена европейска заповед за арест, както и за обвинените лица и обвинените в наказателното произвеждане.

Отделно стимулирано становище припомня, че България не съблюдава отговорностите по рамковата инструкция за морска тактика, която цели да се реализира положително екологично положение на моретата и океаните.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР