Европейската комисия планира да задължи организациите, които получават дивиденти от

...
Европейската комисия планира да задължи организациите, които получават дивиденти от
Коментари Харесай

Европейският съюз готви данък върху печалбите от замразени руски активи

Европейската комисия възнамерява да задължи организациите, които получават дивиденти от замразени съветски активи, да насочват по-голямата част от облагите към бюджета на Европейския съюз. Това оповестява Bloomberg.

Очаква се решението на европейските политици да донесе към няколко милиарда евро в бюджета на общността.

Агенцията прецизира, че представители на Европейски Съюз на среща с представители на Германия, Франция, Испания, Италия и Белгия са предложили да се вкара налог върху облагите от блокирани активи на Банката на Русия. Общият размер на съветските активи е към 200 милиарда евро.

Повечето иззети активи на Русия са в пари и депозити, а останалите са в облигации. Известно е, че по-голямата част от скъпите бумаги се съхраняват в белгийския депозитар Euroclear. През първото тримесечие на тази година облагата на финансовата група от съветски активи възлиза на 750 милиона евро. Ако самодейността за конфискуване на лихви върху съветски активи бъде подкрепена, това може да донесе съвсем 3 милиарда евро.

Към момента работната група към този момент е одобрила поетапното осъществяване на проекта.

Някои политици се тормозят, че решението ще има негативно влияние върху валутата на Европейски Съюз, защото сходни ограничения биха могли да насърчат други притежатели на запаси да се откажат от еврото.

Европейският съюз спря да назовава съветските предприемачи “олигарси ” при въвеждането на наказания. Това се споделя на уеб страницата на Официалния вестник на Европейски Съюз.

Отбелязва се, че думата „ олигарх “ към този момент не се употребява, когато се разказват руснаците. Той беше сменен с израза „ водещ предприемач “.

Според уеб страницата, Съвета на Европейски Съюз е направил промени в данните за 140 физически и 41 юридически лица от Русия, които са в черния лист. По-рано Министерството на финансите на Съединени американски щати разшири глобите против Русия.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР