Европейската комисия одобри (през март) 128 милиона евро за подкрепа

...
Европейската комисия одобри (през март) 128 милиона евро за подкрепа
Коментари Харесай

ЕС предоставя средства за разширяване на полския терминал за LNG


Европейската комисия утвърди (през март) 128 милиона евро за поддръжка на разширението на полския LNG терминал в Świnoujście. Полският оператор на терминала за полутечен природен газ, Polskie LNG към този момент започва тръжна процедура за избор на реализатор за три основни плана в границите на първото полско оборудване за импорт на полутечен природен газ, които включват построяването на трети контейнер за предпазване на полутечен природен газ, доставка на спомагателни софтуерни съоръжения, увеличаващи потенциала на регазификация до 7,5 милиарда кубически метра годишно, и апаратура за претоварване на полутечен природен газ дружно с железопътна линия.

Достигането на целевия потенциал от 7,5 милиарда куб. м годишно е планувано за 2021 година, до момента в който другите два плана ще бъдат приключени през второто тримесечие на 2023 година

Програмата за разширение включва и построяването на четвърти съставен елемент, втори пристан за товарене и разтоварване на LNG товари, претоварване на полутечен природен газ и работа с бункери за полутечен природен газ и даване на бункерни услуги.

Комисията утвърди помощта за първичното създаване на този LNG терминал през 2011 година

Увеличаването на потенциала бе включено в листата на плановете от общ интерес на Европейския съюз като част от Плана за взаимосвързаност на Балтийския енергиен пазар (BEMIP).
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР