Европейската комисия обяви, че е започнала разследване на AliExpress за

...
Европейската комисия обяви, че е започнала разследване на AliExpress за
Коментари Харесай

Защо ЕК разследва AliExpress

Европейската комисия разгласи, че е почнала следствие на AliExpress за разпространяване на нелегално наличие, оповестява CNBC. Производството е в границите на новия Акт за цифровите пазари, който влезе в действие този месец и цели да сложи онлайн колосите под по-ефективен надзор в Европейски Съюз.

Разследването се концентрира върху това дали AliExpress може да е нарушила акта в " области, свързани с ръководството и намаляването на рисковете, с модерирането на наличието и вътрешния механизъм за разглеждане на тъжби, с прозрачността на рекламата и системите за препоръчване, с следенето на търговците и с достъпа на откривателите до данни ", обявиха от Брюксел.
 Amazon, eBay, AliExpress и други онлайн платформи продавали нелегално оръжия в Обединеното кралство
Къде онлайн платформи като Amazon и eBay продават нелегално оръжия?

Законът в тази страна не разрешава продажбата и притежанието на ножове, мечове и палки

Комисията ще ревизира дали AliExpress са ползвали на процедура личните си правила, които не разрешават избрани артикули, представляващи риск за здравето на потребителите, като да вземем за пример подправени медикаменти.

Разследването ще се концентрира и върху това дали е имало нарушавания на разпоредбите, които са разрешили на малолетни лица да имат достъп до нецензурен материали, които съгласно комисията потребителите към момента могат да намерят в платформата.

Други области на инспекцията включват метода, по който AliExpress предлага артикули на потребителите, и дали уеб сайтът за електронна търговия съблюдава предписание, което разрешава да се търси в вместилище на рекламите, които се дават в платформата.
 Онлайн колосите желаеха да се борят с лъжите и експанзията. Вече имат други цели
Онлайн колосите желаеха да се борят с лъжите и експанзията. Вече имат други цели

Някои компании делегират тежките модераторски решения на външни структури, други просто понижават уговорката с

Говорител на AliExpress съобщи, че компанията " работи и ще продължи да работи със съответните органи, с цел да се увери, че съблюдаваме използваните стандарти, и ще продължи да подсигурява, че ще бъдем в положение да осъществим условията на Акта за цифровия пазар ".

Това е трето следствие по Акта за цифровия пазар, след тези, които бяха стартирани във връзка с TikTok и X.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР