Европейската комисия обяви, че до 5 юни ограничава вноса на

...
Европейската комисия обяви, че до 5 юни ограничава вноса на
Коментари Харесай

ЕК официално забрани вноса на земеделски продукти от Украйна в България и още 4 страни

Европейската комисия разгласи, че до 5 юни лимитира вноса на пшеница, царевица, рапица и слънчоглед от Украйна, с цел да облекчи свръхпредлагането на тези култури в България, Унгария, Полша, Румъния и Словакия, заяви Ройтерс.
Прочетете още
В рамките на посочения интервал тези украински култури може да бъдат продавани на всички места в Съюза, като се изключи петте страни. Те се оплакват от приток на евтина украинска продукция, която обезценява локалното произвеждане.

Продуктите може да продължат да се движат в петте страни, да минават директно през или да отидат в страна отвън Европейския съюз, показва Брюксел. При въведените ограничавания на Европейската комисия България, Унгария, Полша, Румъния и Словакия се съгласиха да вдигнат едностранните забрани за влизане на украинско зърно, които постановиха в отбрана на локалните фермери.

Брюксел предвида пакет в тяхна помощ в размер на 100 милиона евро и не изключва продължение на рестриктивните мерки за посочените украински артикули и след пети юни, в случай че изключителните условия се запазят. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР