Европейската комисия не може да реши, а само да предложи

...
Европейската комисия не може да реши, а само да предложи
Коментари Харесай

ЕК само ще предложи облекчения за пътуванията до ЕС от САЩ

Европейската комисия не може да реши, а единствено да предложи пътуванията от Съединени американски щати до Европейски Съюз да бъдат облекчени за хората, които са имунизирани срещу коронавирус и имат съответното уверение.

Това разясни през днешния ден представител на Европейска комисия поради изявление на ръководителя на комисията Урсула фон дер Лайен, оставило усещане, че туристите от Съединени американски щати ще могат да посетят Европейски Съюз в идните месеци, в случай че са имунизирани, оповестява Българска телеграфна агенция.

Европейска комисия има вяра, че може да предложи смяна в рестриктивните мерки за пътуванията от Съединени американски щати. Засега с Вашингтон беседваме единствено за съвместимостта на системите, в които се съдържат данните за удостоверенията, добави представителят. По неговите думи до момента Европейски Съюз не е изискал взаимност - т.е. в случай че туристическите пътувания до Европа бъдат улеснени, същото да важи и за европейските туристи, пътуващи до Съединени американски щати.

Въпросът за признаването на американските удостоверения е едно, а до какви права ще докара това, е друга тематика, уточни представителят. Той означи, че в случай че Европейска комисия предложи облекчения, те би трябвало да бъдат утвърдени от Съвета на Европейски Съюз.

Говорителят посочи, че Англия до момента не е поискала от Европейски Съюз взаимно признание на удостоверенията за имунизираните и преболедувалите. По неговите думи страните от Европейски Съюз сами ще преценят дали да позволяват пътувания за чужденци, имунизирани с препарати, за които няма утвърждение на европейско ниво.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР