Европейската комисия не е получавала искане за удължаване на временните

...
Европейската комисия не е получавала искане за удължаване на временните
Коментари Харесай

ЕК не е получавала искане за удължена забрана за украинско зърно

Европейската комисия не е получавала искане за удължение на краткотрайните ограничавания против украинския аграрни импорт в пет от страните от Европейски Съюз, измежду които и България.

За идната стъпка заяви през вчерашния ден унгарският министър на земеделието Ищван Над.

„ Усилията ни са ориентирани към това украинските аграрни артикули да стигат до международните пазари “, съобщи в отговор на журналистически въпрос представител на Европейска комисия.

Той обаче се въздържа да отговори какво би се случило, в случай че още веднъж бъдат въведени едностранни ограничения.

През юни Комисията разгласи, че рестриктивните мерки, въведени над вноса на украинско зърно, може да бъдат удължени до 15 септември. Те плануват този импорт да минава директно, само че да не може да доближава до пазарите в засегнатите страни.

През пролетта някои страни от Европейски Съюз вкараха едностранни ограничавания за украинския аграрни импорт. Те обаче бяха анулирани с използването на европейски ограничения и изплащането на компенсации от европейския бюджет за засегнатите.

Очаква се въпросът още веднъж да бъде разискван на идното идната седмица съвещание в Брюксел на министрите на земеделието от Европейски Съюз.

България, Румъния, Унгария, Словакия и Полша упорстват рестриктивните мерки да останат в действие до края на годината.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР