Европейската комисия напълно подкрепя България и Румъния за присъединяването им

...
Европейската комисия напълно подкрепя България и Румъния за присъединяването им
Коментари Харесай

Дебати в ЕП: ЕК напълно подкрепя България за Шенген

Европейската комисия изцяло поддържа България и Румъния за присъединението им към Шенгенското пространство. Тази позиция беше декларирана за следващ път по време на дебатите в Европейския парламент по този въпрос.

Очаква се на следващия ден евродепутатите да гласоподават следващата резолюция, която приканва Европейския съвет да вземе решение за присъединението на двете страни към Шенген.

Според Еврокомисията и Народното събрание България и Румъния извършват всички критерии. Но както стана ясно от изявленията в залата, има политическа опозиция от няколко страни.
Екологичен потенциал разисква дали да поддържа България по пътя към Шенген Доклад на Сергей Станишев приканва нашата страна и Румъния да влязат в пространството за свободно пътешестване
Докладчикът за резолюцията Сергей Станишев изрази страдание, че няма представител на Европейския съвет, към който тези диспути са ориентирани.

„ Очевидно Съветът няма какво да отговори за своята позиция. Истината е, че в продължение на 7 години Европейският съвет е в нарушаване на европейските правила, невземайки решение за участието на България и Румъния в Шенген”, сподели Станишев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР