Европейската комисия наложи на Епъл глоба в размер на 1,84

...
Европейската комисия наложи на Епъл глоба в размер на 1,84
Коментари Харесай

ЕС глоби Епъл с рекордните 1,8 млрд. евро

Европейската комисия наложи на " Епъл " санкция в размер на 1,84 милиарда евро за неспазване на разпоредбите на Европейски Съюз за конкуренция на онлайн пазара на музика - невиждана глоба, която американският колос разгласи, че ще апелира, съобщи Агенция Франс Прес.

Друга известна платформа за стрийминг на музика, подаде тъжба в Брюксел против практиките на " Епъл ", които бяха счетени за нарушаване на европейските правила за " лоялна конкуренция " и не са " подсигурили свободата на избор на потребителите и справедливата среда за разработчиците ".



В края на формалното следствие, почнало през юни 2020 година, европейският изпълнителен орган се произнесе в интерес на жалбоподателя.

" В продължение на десетилетие " Епъл " злоупотребяваше с господстващото си състояние на пазара за разпространяване на приложения за стрийминг на музика посредством своя " Апстор ", изясни европейският комисар по конкуренцията Маргрете Вестагер.

Тя добави, че " Епъл " е въвела ограничавания, с цел да попречи на разработчиците на приложения да разпространяват измежду потребителите на айфони и айпади " различни и по-евтини услуги ".



" Това е нелегално: според антитръстовите правила на Европейски Съюз през днешния ден наложихме на " Епъл " санкция в размер на над 1,8 милиарда евро ", уточни Вестагер.

" Епъл " ще би трябвало също по този начин да приключи въпросните практики и да се въздържа от въвеждане на сходни в бъдеще.

Това е първият случай, в който Европейски Съюз постанова санкция на " Епъл " за нарушение на разпоредбите за конкуренция.

Глобата е счетена за " пропорционална на международните доходи " на основаната в Купертино, Калифорния, компания и " нужна, с цел да работи възпиращо ", се споделя в изказване на изпълнителния орган на Европейски Съюз.

Целта е също по този начин " да се възпрат други предприятия с сходен размер и с сходни запаси от осъществяване на същото нарушаване ".

" Епъл " незабавно разгласи, че ще апелира наложената санкция, която " подценява действителностите на един преуспяващ, конкурентен и бързоразвиващ се пазар ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР