Европейската комисия излезе с пакет от нови мерки срещу разпространение

...
Европейската комисия излезе с пакет от нови мерки срещу разпространение
Коментари Харесай

ЕК ще се бори с дезинформацията в настоящата кризисна ситуация

Европейската комисия излезе с пакет от нови ограничения против разпространяване на дезинформацията онлайн, в подтекста на битката против COVID-19. „ Здравето е измежду трите области, които най-често са обект на разпространяване на дезинформация. Тя въздейства върху страстите и страховете на хората. В актуалната спешна обстановка с ковид, дезинформацията е още по-опасно събитие “, разяснява българският еврокомисар Мария Габриел.

Новото известие на Комисията „ Справяне с дезинформацията, обвързвана с COVID-19 – определяне на обстоятелствата “ надгражда Плана за деяние против дезинформацията от декември 2018 година, направен по самодейност на комисар Габриел. Кодексът за положителни практики и ролята на доверените проверители на информацията не престават да бъдат водещи начинания, предадоха от пресцентъра на Европейска комисия.

„ Приветствам предложенията за последващи стъпки в битката с дезинформацията във връзка с отговорността на платформите, ролята на доверените проверители на информацията и учените. Създаването на Европейска обсерватория за цифрови медии е добър сигнал за бъдещо съдействие сред тях “, съобщи българският еврокомисар.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР