Европейската комисия иска да бъдат усилени ограниченията срещу различни видове

...
Европейската комисия иска да бъдат усилени ограниченията срещу различни видове
Коментари Харесай

ЕК втвърдява позицията си срещу замърсителите на околната среда

Европейската комисия желае да бъдат усилени рестриктивните мерки против разнообразни типове замърсяване, с цел да се подсигурява, че нездравословните замърсители ще бъдат отстранени до 2050 година , което може да избави евентуално живота на стотици хиляди хора, предава Associated Press.

Предложенията на Европейската комисия се концентрират върху замърсяването на въздуха и водите, както и против отпадъците и се нуждаят от поддръжката на Европейския парламент и държавите-членки, преди да могат да станат наложителни. Това евентуално ще отнеме доста месеци.

Замърсяването на въздуха е най-голямата опасност за 450-те милиона жители на блока. Предложенията включват удвояване на рестриктивните мерки за фини прахови частици във въздуха до 2030 година Тези частици съставляват забележителна част от общото замърсяване на въздуха, което съгласно Европейски Съюз убива близо 300 000 души годишно.

Тъй като ефикасното използване на разпоредбите за замърсяване до момента се оказа мъчно, предложенията ще дадат опция на страдащите жители да търсят по-лесно правна отбрана с по-големи права на обезщетение и групови дейности за търсене на отговорност .

Само във връзка с замърсяването на въздуха Комисията пресмята, че до 2030 година могат да бъдат спестени до 121 милиарда евро, в случай че разпоредбите бъдат признати.

" Цената на бездействието е доста по-висока от цената на предварителната защита ", сподели комисарят по околната среда Виргиниус Синкевичюс.

Войната на Русия в Украйна визира всички проекти на Европейски Съюз и опазването на околната среда не е изключение, като се има поради, че енергийният напън на Москва върху нациите от Европейски Съюз към този момент принуди доста народи да съживят политики, съсредоточени към потреблението на изкопаеми горива .

Изпълнението на ограниченията против замърсяването " не става по-лесно в актуалните геополитически условия, само че не можем да си позволим разпръскване ", сподели Синкевичюс.

Източник: News.bg
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР