Европейската комисия и Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) подписаха споразумението относно

...
Европейската комисия и Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) подписаха споразумението относно
Коментари Харесай

ЕИБ ще осигури до 10 млрд. евро в подкрепа на най-засегнатите региони вследствие на отказа от изкопаеми горива

Европейската комисия и Европейската капиталова банка (ЕИБ) подписаха съглашението по отношение на Механизма за разпределяне на заеми за обществения бранш, който съставлява третият дирек на Механизма за обективен преход, оповестява Европейска инвестиционна банка.

Механизмът ще финансира обществени вложения в районите, които са най-засегнати от прехода на Европа към неутрална във връзка с климата стопанска система. Той ще съчетае до 10 милиарда евро под формата на заеми от Европейска инвестиционна банка с 1,5 милиарда евро безплатни средства, отпуснати от бюджета на Европейски Съюз.

Механизмът предлага композиция от заеми от Европейска инвестиционна банка и безплатни средства от Европейски Съюз. За да дават отговор на изискванията за допустимост, плановете би трябвало да се извършват в територии, посочени от Европейска комисия като най-затруднени заради отхвърли от изкопаеми горива и въглеродно интензивни промишлени действия. В по-слабо развитите райони (с Брутният вътрешен продукт на глава от популацията под 75 на 100 от междинния за ЕС) съставният елемент на безвъзмездните средства от Европейски Съюз може да доближи до 25 на 100 от размера на заема от Европейска инвестиционна банка, провиснал за всеки план.

За повече информация по отношение на опциите за възползване от плануваните безплатни средства на Европейски Съюз и от заема на Европейска инвестиционна банка, организациите от обществения бранш могат да вземат присъединяване във виртуалния информативен ден в сряда, 14 септември 2022 година, проведен от Европейската изпълнителна организация за климата, инфраструктурата и околната среда (CINEA), в който ще вземат участие отделът за районна и градска политика на Европейската комисия (ГД " Регионална политика " ) и Европейска инвестиционна банка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР