Европейската комисия и Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) подписаха амбициозно гаранционно

...
Европейската комисия и Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) подписаха амбициозно гаранционно
Коментари Харесай

EK и ЕИБ подписват гаранционно споразумение за инвестиции в световен мащаб

Европейската комисия и Европейската капиталова банка (ЕИБ) подписаха амбициозно гаранционно съглашение, посредством което през идващите седем години Европейската комисия ще поддържа финансови интервенции на Европейска инвестиционна банка в размер до 26,7 милиарда евро, с цел да се даде опция за значими обществени вложения в браншове като чистата сила, цифровата и транспортната инфраструктура, опазването на здравето и образованието, като по този метод ще се разгърне тактиката Global Gateway (Глобален портал) в международен мащаб.

Това ще бъде най-голямото гаранционно съглашение, подписано в границите на новия Европейски фонд за стабилно развиване плюс („ ЕФУР+ “), основан с Регламента за Инструмента за съседство, съдействие за развиване и интернационално съдействие (ИССРМС — Глобална Европа). Чрез съглашението ще бъдат подкрепени екологичният и цифровият преход в страните — сътрудници на Европейски Съюз, и осъществяването на тактиката Global Gateway (Глобален портал), в това число пакета за вложения по тактиката за Африка и Европа.

Това гаранционно съглашение ще даде опция на Европейска инвестиционна банка да финансира осъществяването на основни вложения, посочени в икономическите и капиталовите проекти на Европейски Съюз за Западните Балкани и за южните и източните прилежащи райони. Повече от две трети от това гаранционно покритие е планувано за вложения в страните, обхванати от процеса на разширение, и в прилежащите на Европейски Съюз страни. То ще способства и за финансирането на следвоенното възобновяване на Украйна. Останалата част ще бъде употребена за заеми от Европейска инвестиционна банка за планове в Африка на юг от Сахара, Азия, Тихоокеанския басейн, Латинска Америка и Карибския басейн.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР