Европейската комисия /ЕК/ започва обществена консултация относно предстоящата инициатива Защита

...
Европейската комисия /ЕК/ започва обществена консултация относно предстоящата инициатива Защита
Коментари Харесай

Мерки срещу скрита външна намеса: ЕК открива обществена консултация

Европейската комисия /ЕК/ стартира социална консултация по отношение на идната самодейност „ Защита на демокрацията “, която ръководителят Урсула фон дер Лайен разгласи в своята тирада за положението на Съюза през 2022 година, оповестиха от европейската пресслужба.

Консултацията, която ще продължи до 13 април 2023 година , ще събере отзиви от разнообразни заинтригувани страни за това какво е належащо, с цел да се отбрани демократичната сфера на Европейски Съюз от външна интервенция и да се укрепи демократичната резистентност .

Обществената консултация e налична на всички езици на Европейски Съюз. Тя ще бъде включена в самодейността „ Защита на демокрацията “ , която Комисията има за цел да показа преди лятото на 2023 година Тя ще включва съответна законодателна самодейност за отбрана на нашите демокрации от субекти, финансирани от или свързани с трети страни и упражняващи стопански действия в Европейски Съюз, които могат да окажат влияние върху публичното мнение и демократичната сфера .

Тя ще има за цел също по този начин да предизвиква свободните и почтени избори , да укрепва гражданското общество и гражданската ангажираност и да преразглежда ограниченията, които към този момент са подхванати на ниво Европейски Съюз в границите на Плана за деяние за европейската народна власт.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР