Европейската комисия (ЕК) потвърди в понеделник, че въведените санкции срещу

...
Европейската комисия (ЕК) потвърди в понеделник, че въведените санкции срещу
Коментари Харесай

ЕК: В ЕС е забранено влизането на автомобили с руска регистрация

Европейската комисия (ЕК) удостовери в понеделник, че въведените наказания против Русия поради войната в Украйна включват възбраната за секване на границите на Европейски Съюз от коли с съветска регистрация.

Това ограничаване не е ново и е в действие от известно време, означи представител на комисията на конференция в отговор на въпроси, представен от Българска телеграфна агенция. Той посочи, че предходната седмица комисията е изпратила спомагателни насоки на страните от Европейски Съюз по какъв начин да ползват въведените наказания, тъй като отговорността е тяхна.

" Често даваме насоки по какъв начин да се ползват глобите. Вносът на коли от Русия е неразрешен ", разясни представителят.

По неговите думи страните би трябвало да бъдат насочвани по какъв начин да ползват обсега на ограниченията, като даде образец, че изключително внимание би трябвало да се насочи към пътуващите със скъпи коли с съветски номера.

" Няма значение дали транспортното средство се употребява за частни или търговски цели, стига да попада под митническите кодове, изброени в приложение XXI (включително код 8703) и произлиза или се изнася от Русия ", изясни Европейска комисия, представена от РБК.

Забраната важи за всички типове леки коли, както и за други транспортни средства, предопределени за транспорт на по-малко от 10 души.

Сигнали за конфискуване на коли с съветски номера започнаха да идват от Германия през май, оповестява The Moscow Times. Във всички случаи митническите чиновници се позоваха на осмия пакет от наказания на Европейски Съюз, признат през октомври 2022 година Tой не разрешава вноса в Германия на артикули от Русия, които генерират обилни доходи.

" Аргументите, че в тази ситуация не става дума за импорт на артикули, предопределени за продажба, а за частна благосъстоятелност, употребена за персонални цели и краткотрайно импортирана на територията на Германия законно, не се вземат поради ", обяви руското посолство в Берлин.

Европейска комисия удостовери законността на сходни дейности. Освен коли, руснаците могат да загубят лаптопи, куфари, козметика и най-разнообразни персонални движимости. Забраната важи даже за туристите. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР