Европейската комисия /ЕК/ одобри схема за държавна помощ Помощ в

...
Европейската комисия /ЕК/ одобри схема за държавна помощ Помощ в
Коментари Харесай

Важно за земеделските производители! Има одобрена нова държавна помощ

Европейската комисия /ЕК/ утвърди скица за държавна помощ „ Помощ в поддръжка на разноски за вода за напояване при развъждане на аграрни култури “, създадена според Временната рамка за ограничения за държавна помощ при рецесии и преход в поддръжка на стопанската система след експанзията на Русия против Украйна.

Мярката с бюджет от 16 млн. лв. е ориентирана към записаните стопани отглеждащи аграрни култури , които по технология на произвеждане изискват напояване . Тя ще се ползва до 30 юни 2024 година

Помощта се дава под формата на директни безплатни средства за покриване на част от направените разноски за напояване за годишна продукция 2024, при съблюдаване на оптималният интензитет от 280 000 евро на едно дружество .

Финансовата поддръжка ще способства за гарантиране на тазгодишната годишна продукция , като предстоящият резултат е опазване активността на земеделските стопанствата и обезпечаване на продоволствената сигурност в страната.

Предстои с решение на Управителен съвет на Държавна фирма „ Земеделие “ да бъдат одобрени бюджет и инструкции за използване на помощта.

Енергетици и миньори блокираха столичния център с думите: Протестираме за работа, за хляба си!

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР