Европейската комисия е започнала разследване срещу американската компания Mondelez относно

...
Европейската комисия е започнала разследване срещу американската компания Mondelez относно
Коментари Харесай

Брюксел разследва производителя на Milka и Oreo за манипулация на цените

Европейската комисия е почнала следствие против американската компания Mondelez по отношение на допустима операция на цените и нелегално ограничение на конкуренцията в някои страни от Европейския съюз, предава Deutsche Welle.

Разследването се основава на обвинявания, че компанията може да е наложила ограничавания на така наречен паралелна търговия, при която един търговец купува артикули от производителя в една страна и ги продава в друга, където те са по-скъпи. Смята се, че Mondelez е забранила този метод посредством " съглашения и едностранни практики " и по този метод държи цените високи, споделят от комисията.

По тези съмнения проверяващия от Европейски Съюз към този момент направиха ревизираха и иззеха документи от офиси на компанията в Европа през ноември 2019 година От сдружението разясняват само, че ще сътрудничат на проверяващите.

Mondelez е американска компания, позната най-много с артикули като Oreo, Toblerone и Milka, и е измежду най-големите производители на шоколад, бисквити и кафе в Европейския съюз.

През 2020 година приходите ѝ в Европа набъбнаха с 6%, а общите продажби по света доближават $7,3 милиарда единствено през последните три месеца на годината. В България тя има шоколадовата фабрика в Своге.
 Фабриката в Своге, която създава шоколади за 6 континента
Българската фабрика, която създава шоколади за 6 континента

Производството в Своге оперира с най-бързата пакетираща линия в света
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР