Европейската комисия е уведомила правителството на Чехия, че замразява част

...
Европейската комисия е уведомила правителството на Чехия, че замразява част
Коментари Харесай

EK замразява част от евросубсидиите за Чехия

Европейската комисия е уведомила държавното управление на Чехия, че замразява част от евросубсидиите за страната до момента в който не бъдат затегнати законовите ограничения против спор на ползи при разпределянето на средствата, съобщи Ройтерс, представена от БНР.

В Прага през днешния ден е получено предизвестие от Брюксел, че няма да бъдат възстановявани никакви бюджетни разноски по европроекти, реализатори на които са компании официална благосъстоятелност на тръстови фондове.

Такъв е казусът с конгломерата от компании " Агроферт ", който се ръководи от два такива фонда, само че в действителност е благосъстоятелност на чешкия министър председател Андрей Бабиш. За това още през април Еврокомисията заключи, че той е в спор на ползи.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Европейската комисия предлага да бъде въведен предел за заплаща...

" Агроферт " е измежду най-големите работодатели в Чехия в земеделието, производството на храни, химикали и даже в медийния бранш, съобщи БГНЕС. Въпреки абсурда с еврофондовете обаче, ръководената от Бабиш центристка и популистка политическа групировка води в рейтинговите ранглисти преди парламентарните избори, които са планувани за 8 и 9 октомври.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР