Европейската комисия е наказала България с около 13 млн. евро

...
Европейската комисия е наказала България с около 13 млн. евро
Коментари Харесай

ЕК е глобила България с 13 млн. евро за къщите за гости


Европейската комисия е наказала България с към 13 млн. евро глоба поради нередности с къщите за посетители за миналия програмен интервал 2007 – 2013 година Това оповестиха източници на Mediapool. Министерството на земеделието, храните и горите не пожела да разяснява тематиката.

Към момента е мистерия какъв брой къщи за посетители са издигнати с европейски средства в България. Не се знае също какъв брой от тях са предоставяли туристически услуги, какъв брой не престават да работят, какъв брой към този момент са спрели да го вършат след приключването на 5-годишния надзорен интервал.

Държавен фонд " Земеделие " (ДФЗ), през който става финансирането и би трябвало да реализира контрола на изразходването на средствата, мълчи и не дава отговор на въпроси.

Министерството на земеделието, което ръководи Програмата за развиване на селските региони (ПРСР), по която се кандидатства с планове, също пази безмълвие.

Така прокуратурата разпореди цялостна инспекция на всички къщи за посетители, макар че за някои от тях 5-годишният интервал, през който би трябвало да работят като места за настаняване, към този момент е изминал.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР