Европейската комисия е доволна от предприети от властите в Република

...
Европейската комисия е доволна от предприети от властите в Република
Коментари Харесай

ЕК хвали Скопие за мерките след инцидентите с фенове на „Левски“

Европейската комисия е удовлетворена от подхванати от управляващите в Република Северна Македония (РСМ) стъпки след случаите с почитатели на „ Левски “ в Скопие.

Това излиза наяве от отговора, който Клуб Z получи от Набила Масрали – говорителка на Европейската работа за външна активност (ЕСВД).

„ Следим събитията и означаваме, че са подхванати стъпки от способените управляващи в РСМ. Не разясняваме провежданите следствия или правосъдни процедури “, добавя тя.

Инцидентите се случиха на 27 юли преди, по време и след мача сред скопския „ Шкупи “ и българския „ Левски “ (0:2) от втория прелиминарен кръг за Лигата на конференциите.

Фенове на „ сините “ се оплакаха, че са били нападнати от последователи на домакините в колите си. Един от сънародниците ни бе ранен с нож, само че животът му е отвън заплаха. Полицията арестува 19 българи. Някои от тях бяха упрекнати в нахлуване на служители на реда на стадион „ Тоше Проески “.

По-късно сънародниците ни бяха освободени, откакто други почитатели заплатиха санкциите.

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР