Европейската комисия добави 21 руски авиокомпании към своя списък с

...
Европейската комисия добави 21 руски авиокомпании към своя списък с
Коментари Харесай

ЕК добави 21 руски авиокомпании към санкционния списък за забрана на полетите в ЕС



Европейската комисия добави 21 съветски самолетни компании към своя лист с превозвачи, които са обект на оперативна възбрана или ограничавания в границите на Европейския съюз, оповестиха от единния блок в понеделник.

" Руската федерална организация за въздушен превоз позволи на съветските самолетни компании да експлоатират стотици задгранични самолети без годен документ за летателна валидност. Съответните съветски самолетни компании са го създали умишлено в нарушаване на съответните интернационалните стандарти за сигурност “, съобщи комисарят по превоза Адина-Йоана Валян.

Комисарят обаче удостовери, че признатото решение никога не е част от глобите, наложени на Москва поради военната й инвазия в Украйна.

" Искам да се знае кристално ясно, че това решение не е следващата глоба против Русия. То е взето само въз основа на механически аргументи и съображения за сигурност. Ние не смесваме сигурността с политиката “, добави Валян.

Еврокомисарят означи, че след прибавянето на 21 съветски самолетни компании, " черният лист " на Европейски Съюз на превозвачите, неразрешени за полети в границите на съюза, към този момент съдържа 117 компании.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР