Европейската клубна асоциация (ЕКА) е поискала от УЕФА да остави

...
Европейската клубна асоциация (ЕКА) е поискала от УЕФА да остави
Коментари Харесай

Поискаха от УЕФА да остави правилото за пет смени в евротурнирите

Европейската клубна асоциация (ЕКА) е поискала от УЕФА да остави потреблението на пет смени от тимовете в своите шампионати, какъвто да вземем за пример е Шампионска лига за сезон 2020/2021, както беше в заключителните стадии през миналата акция.

Президентът на ЕКА Андреа Аинели съобщи във виртуална полемика във вторник, че ще изиска изпълнителният комитет на УЕФА да вземе това решение на съвещанието си на 24-и септември.
Световната федерация по футбол (ФИФА) позволи осъществяването на пет смени по време на мач вместо нормалните три, с цел да облекчи тимовете в сгъстения график от мачове, натрапен поради пандемията от ковид. Тогава ФИФА назова тази опция и алтернатива за сезон 2020-21.

Германската Бундеслига, Серия А в Италия и френската Лига 1 ще употребяват петте смени в наситения си календар от мачове до Коледа.

УЕФА обаче се върна към обичайните три смени в квалификациите за Шампионска лига и Лига Европа през новия сезон, както и в шампионата Лига на Нациите за национални тимове, предизвиквайки рецензията на селекционера на Германия Йоахим Льов.

Аниели, който е и член на изпълкома на УЕФА разгласи, че правилото би трябвало да бъде позволено и от централата, с цел да се хармонизира метода на игра в Европа и да бъде непокътнато здравето на играчите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР