ЕВропейската инвестиционна банка обяви, че Eldrive (Eldrive Holding) ще получи

...
ЕВропейската инвестиционна банка обяви, че Eldrive (Eldrive Holding) ще получи
Коментари Харесай

Eldrive с 40 млн евро заем от ЕИБ за зарядна инфраструктура в България, Румъния и Литва

ЕВропейската капиталова банка разгласи, че Eldrive (Eldrive Holding) ще получи заем от 40 млн евро за разширението на зарядната си инфраструктура на територията на България, Румъния и Литва.

Според изказването на Европейска инвестиционна банка, през идващите три години, в трите страни ще бъдат построени повече от 8400 зарядни станции, като по този метод ще се ускори поддръжката за чистата подвижност и задачите на Зелената договорка на Европейски Съюз за резистентен превоз и декарбонизация.

" Тези мрежи за зареждане на електрически автомобили ще поддържат прекосяването към електрически транспортни средства и ще понижат излъчванията на парникови газове и замърсяването на въздуха в градските региони на България, Литва и Румъния ", се споделя в формалното изказване на Европейска инвестиционна банка.

С помощта на програмата InvestEU и финансовата поддръжка на ЕВропейската капиталова банка, Eldrive Holding възнамерява да влага към 146 млн евро за построяването на 4376 нови зарядни станции в Румъния, 2575 в Литра и 1530 в България

" Осигуряването на доверието на Европейска инвестиционна банка е значително достижение за Eldrive ", споделя Стефан Спасов, изпълнителен шеф на Eldrive. " Това е значимо самопризнание за устойчивостта на нашата бизнес тактика, осъществяване и напредък през последните няколко години. С Европейска инвестиционна банка като сътрудник по този план ще ни помогне бързо и дейно да разтеглим нашата мрежа и да станем един от водещите оператори на точки за зареждане в Европа ".
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР