Европейската интеграция на Северна Македония не трябва да се отлага

...
Европейската интеграция на Северна Македония не трябва да се отлага
Коментари Харесай

Помощник на Байдън: Европейската интеграция на РС Македония не трябва да се отлага

Европейската интеграция на Северна Македония не би трябвало да се отсрочва повече. Това е позицията на Аманда Слоут, специфичен асистент на президента Байдън и шеф по европейските въпроси в Съвета за национална сигурност в Белия дом, заяви пресслужбата на македонското държавно управление.

Македонският министър на защитата Славянка Петровска се е срещнала в Белия дом с Аманда Слоут, Дейвид Фабрицки - шеф по въпросите на НАТО и Европа, и Адмир Музурович - шеф по въпросите за Балканите и Централна Европа в Съвета за национална сигурност.

Според пресслужбата на македонското държавно управление Аманда Слоут е изразила " мощна и непоколебима поддръжка за европейската интеграция на Северна Македония ".

На срещата в Белия дом Петровска е декларирала, че е належащо неотложно позитивно решение за започване на договарянията на Северна Македония за присъединение към Европейски Съюз, защото по този метод ще се ускори сигурността на района като значима геополитическа част от Европа и ще бъде предотвратено въздействието на трети страни в Западните Балкани.

В същото време стана ясно, че немският канцлер Олаф Шолц ще включи и България в двудневната си аудиенция до Балканите. Целта на визитата му е най-много да се опита да помогне за намирането на компромисен вид, с който да се преодолеят разликите сред страната ни и Северна Македония.   

Фокусът на пътуването ще бъде европейските вероятности на страните от Западните Балкани и приносът на Германия за възстановяване на районното съдействие и превъзмогване на двустранните блокади, прецизират от пресслужбата. Ще бъде дискутирана и по-нататъшната взаимна реакция на съветската военна инвазия против Украйна. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР